Årets Osloborger – en vits?

Årets Osloborger 2015. Voldsdømt, narkolanger og utlending.

Mohsan Raja. Husker du han? Ikke? Det var han som i 2015 ble kåret til årets Olsoborger for å lede en gruppe som bisto flyktninger som kom til Oslo.

Gruppen, som går under navnet «nattevaktene», er nå startet opp igjen i en ny versjon. Denne gangen skal de hjelpe vanskeligstilt ungdom som det offisielt heter. Men sannheten er vel heller at de nå høster fruktene av den jobben de gjorde i 2015 og som altså gav den flere ganger narkotika og voldsdømte Raja en pris.

Så innimellom litt narkosalg og skambanking ser han seg altså sitt snitt til å gjøre en innsats igjen – om ikke for samfunnet, så ihvertfall for seg selv. Han kan jo vinne en pris igjen.

Homohateren som skrev «lenge leve sharia» og «død over Israel» på facebook bare noen måneder før han fikk prisen, er jo ikke alene om slikt. Vi husker vel alle Yasir Arafat feks, som fikk fredsprisen for å slutte å sprenge jøder i fillebiter. Ihvertfall i en liten periode.

Dette burde være både flaut og skammelig for Aftenposten og nobelkomiteen som delte ut disse prisene, men det er nå engang slik i nye Norge at så lenge det er Islam eller muslimer med i bildet så er alt greit.

Det meste er både tillatt og tilgitt da.

Det hører med at natteravn-leder for bydel Vestli, Annstein Garnes, sier han ikke kjenner Nattevaktene så godt, men han er positiv til tiltaket. Selvfølgelig. Hva hadde vel skjedd om han gikk ut i VG og sa at dette tok han avstand fra?

Undertegnede har imidlertid ingen problemer med å si offentlig at mennesker som Mohsan Raja ikke engang burde få lov til å være i Norge, og langt mindre ha noe med sikkerhet og beskyttelse å gjøre.

Man lar ikke en  flere ganger voldsdømt person være den som skal beskytte folk.

Eller kanskje det ikke er så dumt?

Når terroristen Lars Gule kan få være terror ekspert i Nrk, så kan vel Raja få banke opp noen ungdommer på Vestli?

About the Author

John M Johansen
Jeg er født i Askim, oppvokst i Namdalen og Oslo, bosatt i Asia. Jeg er gift og har to barn og ett barnebarn. Samfunnsengasjert og glad i mennesker. Motstander av forskjellsbehandling og totalitære ideologier som Islam feks Liker sol, sjø, fjell og lever livet mens jeg har det

Be the first to comment on "Årets Osloborger – en vits?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Hopp til verktøylinje