Til deg

Ja, du leser riktig. Dette er til deg. Til deg som jobber og betaler skatt. Til deg som har jobbet og betalt skatt.

Dette er til deg som har vært ærlig og redelig. Til deg som er og har vært en lovlydig borger. Til alle unge, pensjonister og uføre.

Dette er til deg som er nordmann.

Vi takker deg for den innsatsen du har lagt og legger ned. Vi er beæret over å få lov til å prise deg for det du har betydd for deg selv, din familie, venner, arbeidskollegaer og samfunnet ellers.

Du skal vite at du har utført et enestående og viktig bidrag.

Du tror kanskje at du er usynlig? At ditt liv ikke har betydd noe? Feil. Du er den eneste av deg selv. Det fins ingen annen. Du er et unikt individ som ble født nordmann. Du vokste opp med de tradisjoner og den kultur som i generasjoner har vært den samme på din hjemplass.

Du strålte.

Din tilhørighet har det aldri vært tvil om. Hvis du vokste opp ved kysten, på fjellet eller langt inne i den norske granskauen, så har du alltid tatt og følt på det at du er norsk.

Om du har bosatt deg i utlandet pga studier, jobb eller nyter sol og sommer i et tropisk land, så vil du for alltid være norsk. Du tiltrekkes av norske steder, nyheter og sosialt samvær med andre nordmenn. Du sitter i sola under en palme, men tar deg i å savne norsk natur, mat og kultur.

Er man født og oppvokst nordmann, er det umulig å bli noe annet.

Til deg som har kommet til Norge som flyktning, arbeidsinnvandrer, kriminell eller for å snylte på den sosiale velferdsordningen vi har:

Du blir aldri en nordmann.

Du må tilpasse deg kultur, lover og regler. Du må takle harde værforhold, langrenn på tv, ribbe og akevitt.

Du blir alikevel ikke en nordmann. Du blir en godt integrert utlending. Men det er noe du burde  være stolt av.

Hvis du ikke vil tilpasse deg, men ønsker å utøve religioner som strider mot våre verdigrunnlag, snylte på velferdsgoder eller utøve kriminelle handlinger, vit dette:

Du blir aldri en nordmann. Om du har fått norsk statsborgerskap eller ei.

Du mangler noen helt essensielle egenskaper både for å være en god samfunnsborger generelt og nordmann spesielt.

Da blir det feil når statsminister og konge går ut og sier at vi er alle nordmenn. Vi er alle mennesker, det er riktig. Men ikke nordmenn.

Du som leser dette, vet det selv. Du vet hva du er, hvor du kommer ifra og hva du har gjort og ikke gjort. Bare du vet om du fortjener ris eller ros.

Det er kun du som er du, og ingen andre.

 

 

 

 

 

 

About the Author

John M Johansen
Jeg er født i Askim, oppvokst i Namdalen og Oslo, bosatt i Asia. Jeg er gift og har to barn og ett barnebarn. Samfunnsengasjert og glad i mennesker. Motstander av forskjellsbehandling og totalitære ideologier som Islam feks Liker sol, sjø, fjell og lever livet mens jeg har det

Be the first to comment on "Til deg"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Hopp til verktøylinje