IIIIIIIts the Muppet show!

Jonas Gahr Støres gamle russekort er nå offentligjort i VG.

«Det er bedre å være rik og frisk enn fattig og syk» står det på russekortet som er fra da han var rødruss i 1979. Støre selv sier til VG at » – Dette var dårlig russehumor. Det er heldigvis 39 år siden!»

Litt symptomatisk det der for både Støre og AP. «Det er så lenge siden, så det gjelder ikke lenger.» Historie er tydeligvis ikke noe som tas høytidelig der i gården, det være seg av personlig art eller sågar samfunnsmessig. Det at man for 30 år siden sa «neger», spiste pølser istedet for kebab og ikke hadde peiling på hva en hijab var, er i Støres verden tydeligvis ikke viktig, fordi det ikke gjelder lenger.

Jeg forstår veldig godt at man ønsker å glemme ting fra fortiden som enten er pinlige eller som ikke passer inn i den situasjonen man befinner seg i nå. For Støre sin del virker dette forholdsvis enkelt. Han har nemlig en veldig selektiv hukommelse. Han sier nemlig at han ikke husker hvem han stemte på i 1985. Det var et valg som sto mellom Willoch og Brundland.

Sikker kan man aldri være, men de fleste som stemte ved det valget, husker nok hvem de stemte på. Ihvertfall hvis de fortsatt er ved sine fulle fem……

Russekortet til Jonas Gahr Støre viser med tydelighet at dette var en ung mann som tidlig fant sitt livssyn, moral og etikk. Han har gjennom livet levd etter disse prinsippene som han i dag avfeier som en dårlig spøk. Som den nest rikeste mann på stortinget sitter han altså som leder i det som liksom skal være arbeidernes parti. De fleste har nok skjønt at det er lenge siden AP var opptatt av de som jobber sitt ve og vel. Ihvertfall så lenge de er etnisk norske. De viser jo fortsatt en rørende omsorg for en khat tyggende latsabb fra Somalia.

Den arrogansen, nedlatenheten og aristokratiske tankegangen Støre utviser på sitt russekort i 1979, er noe som har fulgt ham siden. Det at han var stor fan av Muppet show, er vel heller ikke noe som har forandret seg så mye i de 39 årene som har gått siden han var russeformann.

I Arbeiderpartiets stortingsgruppe får han jo daglig dekket behovet han eventuelt måtte ha for miss Piggy, Kermit og de andre. Selv kler han rollen som den svenske kokken på en utmerket måte. Ingen forstår hva han sier, og han bare lager en eneste stor røre hele tiden.

Statler og Waldorf, de to eldre herrene på balkongen, kunne like gjerne ha uttalt seg om Arbeiderpartiets stortingsgruppe som Muppet show når de sier:

«You know, this show isn’t half bad.» «You’re right! It’s ALL bad!

About the Author

John M Johansen
Jeg er født i Askim, oppvokst i Namdalen og Oslo, bosatt i Asia. Jeg er gift og har to barn og ett barnebarn. Samfunnsengasjert og glad i mennesker. Motstander av forskjellsbehandling og totalitære ideologier som Islam feks Liker sol, sjø, fjell og lever livet mens jeg har det

Be the first to comment on "IIIIIIIts the Muppet show!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Hopp til verktøylinje