Til Mani Hussaini

Du velter ut av deg all mulig forbannelse og harme over Sylvi Listhaug på din Facebook side, etter at hun satte AP på plass. I din verden klarer du å få vridd det slik at det omtrent virker som Listhaug er ansvarlig for 22 juli. Du skriver:

«Hvis målet hennes er hat og konspirasjoner mot Arbeiderpartiet og AUF så får hun det til. Det er bare det at vi vet så godt hva dette hatet fører til. 77 uskyldige mennesker -den yngste var 14 år – ble massakrert av en høyreekstrem terrorist som var medlem i Listhaugs parti i mange år.»

Ser du selv hvor urimelig det du sier her er?

Har du skylden for steriliseringen og lobotomeringen som ble utført frem til 1974, hovedsakelig under AP styre?

Eller har du skylden for pedofile som er medlem av Arbeiderpartiet?

Du skriver videre:

«Så til saken om statsborgerskap. Altså Listhaug vil åpenbart kvitte seg med den norske rettsstaten og erstatte det med et totalitært styresett. Dette strider mot alt vi nordmenn står for. Vi har en rettsstat og et rettsvesen. Politikere skal ikke dømme folk, det skal domstolene gjøre.»

Jeg reagerer på dette. Ikke den urimelige påstanden din om at Listhaug ikke er en forkjemper for demokratiet. Det er jo nettopp det hun viser at hun er, ved å kle av AP slik at alle kan se dobbeltmoralen dere har. Nei, jeg reagerer sterkt på at du titulerer deg selv som nordmann. Det er du nemlig ikke, og kan aldri få blitt.

Din families forhistorie er svært tvilsom. Dere flyktet fra ditt fødested og land, Quamishli i Syria, da du var 11 år. Grunnen til at dere flyktet var oppgitt av din far til å være av «politiske» årsaker. Dere var i Sverige i ett år, fikk avslag der og dro så til Norge, hvor dere etter en del flytting rundt om på asylmottak og mye sutring til slutt fikk opphold på Romerike.

At du, som ikke er nordmann, i det hele tatt får lov til å være med i norsk politikk, er helt feil etter min mening. Jeg er jo ikke alene om å ha den meningen, da de fleste land utelukkende godtar en etnisk innbygger som folkevalgt. Du har sågar ikke stemmerett engang hvis du ikke er av etnisk opprinnelse.

Men du er altså leder i AUF og tillater deg å komme med de groveste utskjellinger av Listhaug, hennes tilhengere og Frp. Da må du forvente at dere får svar på tiltale.

Men på samme måte som Sumaya Jirde Ali, spiller du offerrollen godt. Da er dere plutselig ikke lenger bare nordmenn. Da er dere i en minoritetsgruppe og opplever til stadighet drapstrusler fra de fæle hvite etniske tilhengerne av Listhaug. Alle som er kritiske, det være seg saklig eller usaklig, er rasister og sammenlignes med nazistene. Da er det farven på huden deres og det at dere forsvarer Islam som er avgjørende for at hvite etniske rasister truer dere på sosiale medier.

Ihvertfall i det bildet som ønskes skapt av dere i media.

Har du noengang tenkt på at det fins folk som driter i om du er svart, hvit, rød eller grønn, men som bare syns du er en utakknemlig jævel?

Tenk om din far ikke fikk opphold i Norge heller? Etter alle pengene han hadde betalt menneskesmuglere, er det ikke sikkert det hadde blitt like enkelt å komme tilbake til Syria igjen. Da hadde du mellom bomberegn og kulesprut fått gå på skole, slik vennene dine der måtte gjøre. Alle de som ikke hadde fedre med nok penger til å betale menneskesmuglere for å få dem til skandinavia hvor sosiale goder og særordninger sto i kø.

Jeg vet ikke hvor mye du tenker på de 11 åringene du forlot, og hva de gjør i dag. Men jeg vet at du bruker veldig mye av din tid på å få svertet og angrepet Sylvi Listhaug og alle som ikke er på sosialistisk side.

Det er fint at du er samfunnsengasjert og har funnet ditt kall her i livet. All honnør til deg for å ha vært flink på skolen og gjort karriere.

Men når du på din Facbook side skriver om Listhaug og tiltaler henne som «dette konspiratoriske og hatspredende menneske som fortsetter å herje, splitte og skape motsetninger mellom folk.», så må det være lov å stille et spørsmål ved hva det er du selv bedriver.

Føler du kanskje at du er en bedre brobygger mellom de politiske leirene enn hva Listhaug er? Du er ikke justisminister, det er sant. Måtte gud forby at du noengang blir det. Men selv om du ikke er statsråd(måtte gud forby det også!), så har du en like stor mulighet til å gjøre det som du etterlyser hos Listhaug – nemlig å stoppe splittelse og motsetninger mellom folk.

Syns du at du gjør det med retorikken din?

Det var det med å sitte i glasshus da Hussaini. Når du i tillegg sitter der med kampesteiner og en elefant løpende løpsk rundt, så kan det noen ganger være lurt å tenke litt på ordtaket om at «tale er sølv, taushet er gull».

Med andre ord, har du ikke noe annet å komme med enn å fortsette å skape splid, hat og motsetninger mellom folk – så hold kjeften din!

About the Author

John M Johansen
Jeg er født i Askim, oppvokst i Namdalen og Oslo, bosatt i Asia. Jeg er gift og har to barn og ett barnebarn. Samfunnsengasjert og glad i mennesker. Motstander av forskjellsbehandling og totalitære ideologier som Islam feks Liker sol, sjø, fjell og lever livet mens jeg har det

13 Comments on "Til Mani Hussaini"

 1. Lill-Bente Robertsen | 12. mars 2018 at 07:47 | Svar

  Fantastisk skrevet. Jeg er så enig med deg.

 2. arne strøm | 12. mars 2018 at 10:23 | Svar

  Flott skrevet.

 3. Arnt Steen | 12. mars 2018 at 11:00 | Svar

  Spot on!

 4. Thor Fredrik Hoff | 12. mars 2018 at 15:13 | Svar

  ABB ble jo unnfanget og oppdratt av to ihuga AUFere/AP-medlemmer. ABB ble vel oppdratt etter beste AUF-oppskrift, vil nok mange tro?

 5. Særdeles godt skrevet som alltid . All honnør til John.

 6. Per E Bekken | 12. mars 2018 at 21:37 | Svar

  Veldig bra og sakelig skrevet, Ser ikke AP at 75% av folket ikke vil ha mer muslimsk innvandring eller en muslimsk leder i AUF. ? De kommer til å falle enda mer på målinger fremover. NB det burde være et krav at Norske politikere behersker Norsk.

 7. Øyvind Amundsen | 13. mars 2018 at 00:36 | Svar

  Veldig godt skrevet «innertier»

 8. Hvor var Støre når Mani roste dette oppgulpet fra Karpe Diem?
  https://resett.no/2018/03/13/er-det-bare-frp-det-er-lov-a-helle-bensin-pa/

 9. Ole Johan Kjosvold | 13. mars 2018 at 10:19 | Svar

  Flott og takker deg virkelig..:) Mvh Ole J Kjosvold for Venner av kors,ikke muslimsk halvmåne.TAKK TAKK og Hjerelig TAKK IGJEN John…

 10. Gunn Toril | 13. mars 2018 at 15:18 | Svar

  Så saklig og utrolig godt skrevet og jeg har aldri vært mer enig.

 11. Anne-Britt Ose Kaltun | 13. mars 2018 at 19:45 | Svar

  Så bra skrevet og så sant. Jeg håper mange leser dette og spesielt alle politikere og jeg mener alle. Han burde straffes for de uttalelser han her kommer med og det er jo ikke første gangen på toppen av det hele legger han skylden på FrP for Utøya. Han burde lese historien til AP og begynne å se hva de har gjort i alle de år de har regjert i Norge og hvordan de behandler enkelte av sine medlemmer som vil fortelle det norske folk hva AP har drevet med. Du kaller deg for nordmann det er du ikke og kommer aldri til å bli det så vennligst hold tåa de heretter. Hadde du uttalt deg slik i det landet du sier du kommer fra så vet du hva Staff en hadde blitt…

 12. Christian Bach Brandvik | 13. mars 2018 at 21:13 | Svar

  Ærlig talt, kor mye vås er det muligt å lire av seg da? Mani Hussaini har all rett til å være en del av det norske samfunnet og er selvfølgelig en nordmann. Han er en sterk leder for AUF og er samlende person.
  Sylvi derimot har ikke gjort annet en å så splittelse siden den dagen hun trådde inn i stillingen.
  Hun skor seg selv på denne splittelsen fordi hun tenker heller på sin egen popularitet en folkets beste.
  Det er viktig at vi står i mot holdningene til Sylvi og hennes tilhengere, for det fins ikke et fnugg av norske verdier i dem.

 13. Kjell Prestegaarden | 14. mars 2018 at 17:42 | Svar

  Bra skrevet!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Hopp til verktøylinje