KVINNEDAGEN

Hei alle kvinner og gratulerer med dagen!

I årets 8 mars tog rundt om på kvinnedagen vil vi igjen se fokus på feil ting dessverre. Det kommer til å bli mange paroler mot hetsing, hatprat og trolling på nett mot minoritetskvinner. Alt i kjølvannet av en person, Sumaya Jirde Ali. Men hvor mange minoritetskvinner hetses i sine hjem av sine menn og den undertrykkende ideologien Islam? Hvor blir det av parolene mot dette tro?

I feministenes verden er det kun en fiende, mannen. Men ikke alle menn, bare den hvite middelaldrende mannen. Afrikanske eller arabiske menn er fritatt for kritikk av en eller annen grunn, enda denne gruppen står for flest overgrep mot kvinner. Hva er grunnen til at kvinnegruppa Ottar føler at en strippeklubb eier er hovedfienden, mens imamer som praktiserer og lærer bort rå kvinneundertrykking på sitt aller verste ikke engang nevnes?

Siden dagen ble vedtatt på den andre sosialistiske kvinnekongressen i København i 1910, har kvinner som tyske Clara Zetkin, som var forkjemper for at kvinner skulle få stemmerett, eller Alexandra Kollontaj, som ble den første akkrediterte kvinnelige diplomaten i verden, sørget for at viktige saker rundt kvinners rettigheter ble satt fokus på. I 1975 fikk kvinnene retten til selvbestemt abort og likestillingsloven ble vedtatt. Etter det har det kun vært kampen for lik lønn for likt arbeide som har vært viktig. Resten kan sies å kun bestå av feministisk vås hvor feilfokus og hat mot menn har vært drivkraften.

Det er veldig synd, fordi kvinner fortjener respekt på lik linje med menn. I år får vi nok også se ettervirkningene av #Metoo kampanjen i 8 Mars togene. Den har helt klart noe for seg, men igjen så er fokuset feil. Det er vel og bra at hvite menn i lederstillinger får øynene opp for at de ikke bare kan ta seg til rette, men hva med alle de menn som virkelig misbruker og fornedrer kvinner på det groveste?

I Norge har vi muslimske menn som har flere koner, kun skjult ved at de hevder de er kusiner eller søstre. Vi har muslimske menn som er gifte med barn under 16 år. Vi har muslimske menn som ikke tillater sine koner å vise seg offentlig uten å bruke en eller annen form for sensurerende plagg. Alt fra hijab til niqab. Dette er plagg som jenter fra muslimske land er blitt hjernevasket til å tro at er helt naturlig for dem å bruke. De tror de tjener Allah`s vilje ved å skjule håret sitt. Imamer i moskeer i Norge, fortsetter med å predikere denne i særdeleshet kvinneundertrykkende praksisen. Noen norske kvinner og menn forsvarer dette. De er hovedsakelig på stortinget, i massemedia eller i feministiske grupperinger.

Når du så får unge jenter som ikke helt har forstått hva Islam egentlig er, som feks Sumaya Jirde Ali, til å bli et offer, ikke for Islams klamme og truende hånd, men for hvite, etniske, middelaldrende nordmenn som tar avstand fra kvinneundertrykkelse, så er det at kvinnedagen har utspillt sin rolle.

At vi har ekstremister på stortinget fra SV, Rødt og MDG, er greit nok. Det vil alltid være en liten del av befolkningen med fundamentalistiske tankeganger. Men at vi har en statsminister og likestillingsminister fra Norges største parti, som ikke forstår hvordan Islam behandler kvinner, er et langt og vondt steg bakover for kvinner generelt og kvinnedagen spesielt.

Så lenge fokus ikke er der hvor problemene ligger, er det ikke annet enn bortkastet tid å marsjere i tog på en dag som historisk sett har vært veldig viktig for kvinners rett til likestilling og bestemmelse over sin egen kropp.

Det er alikevel grunn til å feire alle de kvinnene som står opp for de virkelige truslene mot deres egen identitet og som er villig til å kjempe for alle de andre som er i en undertrykket situasjon,svake eller ikke forstår sitt eget beste.

Det er dere som fører den ekte og virkelige kvinnekampen videre.

About the Author

John M Johansen
Jeg er født i Askim, oppvokst i Namdalen og Oslo, bosatt i Asia. Jeg er gift og har to barn og ett barnebarn. Samfunnsengasjert og glad i mennesker. Motstander av forskjellsbehandling og totalitære ideologier som Islam feks Liker sol, sjø, fjell og lever livet mens jeg har det

3 Comments on "KVINNEDAGEN"

 1. Ronny Zachariades | 8. mars 2018 at 02:23 | Svar

  Jeg er veldig enig med deg!

 2. Torunn Borge Bjelland | 8. mars 2018 at 08:52 | Svar

  Veldig bra og riktig skrevet, er så enig. Så synd at det ikke protesteres mot og tas avstand fra den virkelige trusselen mot kvinner og og norske verdier!

 3. Arnt Steen | 12. mars 2018 at 11:31 | Svar

  Jeg er en snart 62 år gammel hvit middelaldrende mann, som gjentatte ganger fra en ung frekk Somalisk Islamistisk kvinnelig innvandrer får høre at JEG er problemet i dette landet. Hun er en dum liten jente som kynisk blir utnyttet, hauset opp og fram av NRK og resten av den hatefulle venstresiden i dette landet.

  Takk, det du skriver i din blogg kunne ikke vært mere sant, stå på videre!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Hopp til verktøylinje