Hvem har begynt å marsjere i takt?

Sumaya Jirde Ali har vært i medienes søkelys i det siste. Hennes Fuck Listhaug, fuck politiet og fuck diplomatisk debatt, var utsagn som fikk det fremadstormende nettstedet Resett til å skrive om henne. Ingen andre av massemedia lot til å bry seg noe som helst om disse utsagnene. Men etter at Resett skrev om språkbruken hennes, ble de interesserte. Ikke i hva Ali hadde sagt, men i hva folk på kommentarfeltene i Resett sa.

Ali fremstiller seg som et offer nå. Hun har blitt syk av å ha blitt kalt «hettemåke» og «negerkjærring». Noe av hetsen hun har fått er uakseptabel, ingen tvil om det. Men hvorfor får hun denne hetsen? Hva er det som gjør henne mer utsatt enn andre? Ali selv mener det er fordi hun bruker hijab og er svart i huden. Men det er mange i Norge i dag, sågar i offentligheten som bruker hijab og er svart i huden….men som ikke får den type hets. Hva kan det skyldes da tro?

Med sin tydelige forakt for nordmenn som er kritiske til innvandringspolitikken og tilhengere av feks Sylvi Listhaug, setter jo Sumaya Jirde Ali seg selv i en posisjon hvor disse blir forbannet på henne. Med sin ungdommelige frekkhet, ubehøvlede språkbruk og engasjement for verdier disse nordmenn tar sterk avstand fra, er det jo en ganske naturlig ting at det kommer reaksjoner. At disse reaksjonene også vil være veldig følelsesladede, kan det vel heller ikke herske noen som helst tvil om.

Man kan jo stille seg spørsmålet om en hvit etnisk norsk jente på 20 år, som kom til Mogadishu som 6 åring og hadde fått utdanning, bolig og mat dekket av den somaliske stat, gikk ut i media og ba somaliske statsråder og politiet om å dra til helvete, om hva som hadde skjedd da? Vi snakker nok neppe om kraftuttrykk og drittslenging på sosiale medier, men om pisking, stokkeslag og sågar steining!

Dette er den virkeligheten Ali kommer fra og som hun med nebb og klør forsvarer og sågar ønsker at nordmenn skal godta. At hun selv da går ut i norske medier og beklager seg over fæle rasistiske nordmenn, sier jo bare litt om hennes totale mangel på kunnskap, forståelse og oppfattelse av hva Islam er for noe og hvordan en stor gruppe nordmenn ser på denne ideologien. Det er forsåvidt greit nok. Hun er fortsatt ung og engasjert. Det er mange av oss som har følt oss som verdensmestere når vi var unge, bare for å oppdage at med erfaring kommer en kunnskap som ikke kan fåes på annen måte enn over tid, og som får oss til å forstå ting på en annen måte.

Det er derfor sjokkerende at vi har en statsminister som oppfyller alle disse kriteriene, men som alikevel er på 20 åringen sitt mentale nivå. Ved å forsvare Ali sin offentlige sutring, istedet for å irettesette henne for utidig språkbruk ovenfor sine egne statsråder, sitt eget politi og ikke minst ovenfor demokratiet og diplomatiet, så gjør statsministeren seg selv til en forsvarer av kunnskapsløshet og polemisering av samfunnet. Istedet ser statsministeren det som sin oppgave å forsvare en vulgær samfunnsdebatant fordi hun tilhører en såkalt minoritetsgruppe. Men hva skal vi kalle alle de nordmenn som frykter for å bli presset ut av arbeidsplass og skole hvis de kritiserer disse minoritetskvinnene? Statsministeren kaller dem indirekte for uakseptable individer fordi de er forbannet og «skjuler» seg bak anonyme pseudonymer. Ikke alle er gode til å uttale seg hverken skriftelig eller muntlig, men betyr det at vi skal frata dem ytringsfriheten? Som uakseptable individer mener jo sågar en representant for SV at alle som leser eller skriver på Resett bør interneres på Bjørnøya.

Vi har da et scenario som for de som har levd en stund eller er opptatt av historie, vil kjenne igjen. Jarl Waage skrev i Stavanger Aftenblad at man har begynt å marsjere i takt igjen, med tydelig adresse til kriktikere av Ali og hennes agenda.

Spørsmålet er vel hvem det er som har begynt å marsjere her!

About the Author

John M Johansen
Jeg er født i Askim, oppvokst i Namdalen og Oslo, bosatt i Asia. Jeg er gift og har to barn og ett barnebarn. Samfunnsengasjert og glad i mennesker. Motstander av forskjellsbehandling og totalitære ideologier som Islam feks Liker sol, sjø, fjell og lever livet mens jeg har det

2 Comments on "Hvem har begynt å marsjere i takt?"

  1. Svein Leon Pedersen | 7. mars 2018 at 11:45 | Svar

    Innertier igjen John

  2. Erik Andreassen | 27. mars 2018 at 15:18 | Svar

    Jeg er enig i mye av dette.

    Sumaya Hide Ali hadde forresten en kronikk (i Aftenposten?) nylig der hun trakk fram to kvinnelige taleføre muslimer som hadde møtt motbør fra det vestlige samfunnet. Etter dette ble det publisert en kommentar der forfatteren (husker ikke hvem og hvor) gravde litt i historiene om de to kvinnelige muslimene og det som kom fram var ikke særlig bra. Er det noen som har en referanse til denne kommentaren?

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Hopp til verktøylinje