Nød lærer naken kvinne å spinne

– Asylsystemet er i ferd med å bryte sammen!

Dette var Jonas Gahr Støre sine ord til Samak-kongressen i Stockholm – en samling for de nordiske sosialdemokratiske partiene og fagbevegelsen.

Han sa selvfølgelig ingenting om at forsamlingen han snakket til var de som hadde sørget for at situasjonen har blitt slik. I mange år har sosialdemokrater i Europa generelt og Skandinavia spesielt, sørget for at innvandringen har løpt løpsk. Så fort problemene kommer står de samme politikerne frem og fremlegger forslag og sier ting som andre har fremlagt og sagt i mange år. Men da stemte de imot og fremstilte alle som ikke var for innvandring som alt fra egoister til rasister.

Arbeiderpartiet i Norge ligger på knærne. De har endelig tatt inn over seg at et soleklart flertall i det norske folk er imot vannviddet vi har sett rundt innvandringsspørsmål. Men de gjorde det først etter at folket sa nei til AP under valget. Først da skjønte de at virkeligheten ikke var slik de forestilte seg den. Nordmenn likte tydeligvis ikke den forskjellsbehandlingen som blir gjort mellom etniske borgere og innvandrere. Spesielt muslimske innvandrere. Der hvor AP gjengen trodde nordmenn nok en gang ville gi etter og tilpasse seg, så ble det istedet en motvilje mot Arbeiderpartiets til tider svært så arrogante politikk som ble resultatet.

Hvordan løser man så dette?

Jo, man kvitter seg med fagbevegelsens mann som kunne ha blitt en farlig utfordrer til lederstillingen og dermed den politiske retningen partiet tar. Deretter går man så ut og sier det innlysende: Vi er for en streng flyktningepolitikk vi. Det er jo det reneste kaos her. Man sier det på en slik måte at det kan høres ut som dette er noe de alltid har ment.

Spørsmålet er om ikke Det Norske Arbeiderpartiet har blitt gjennomskuet av befolkningen. Det råtne renkespillet de alltid har innad, løgnene, intrigene, arrogansen, maktmisbruket og ikke minst det at de forlengst har forlatt den gruppen som partiet engang ble tuftet på – arbeiderne!

Når Jens Stoltenberg følger opp, nå som NATO sjef, med å si at vi står overfor en mer krevende sikkerhetspolitisk virkelighet, i en  verden som har blitt farligere, så nevner han selvfølgelig ikke at han selv som statsminister var med på å skape den verden som nå har blitt farligere.

Det skulle tatt seg ut.

Nå roper han høyt  opp om å styrke vårt kollektive forsvar hjemme, samt håndtere kriser og usikkerhet. Som statsminister var han med på å bygge ned forsvaret og la kriser og usikkerhet eskalere.

Men det sa han heller ingenting om på den årlige sikkerhetskonferansen til Den norske Atlanterhavskomité i Oslo i dag.

– Norges hovedstrategi bør fremover være at de flyktningene som skal få komme til Norge, er kvoteflyktninger via FN, sa Støre i dag.

Det sa han ikke den 16 April i 2015. Da sa han:

– Norge bør åpne for å ta i mot til sammen 10.000 syriske flyktninger – 5000 i år og 5000 neste år, til kraftig applaus fra landsmøtesalen i Folkets hus i Oslo.

Men det var jo før valget det.

About the Author

John M Johansen
Jeg er født i Askim, oppvokst i Namdalen og Oslo, bosatt i Asia. Jeg er gift og har to barn og ett barnebarn. Samfunnsengasjert og glad i mennesker. Motstander av forskjellsbehandling og totalitære ideologier som Islam feks Liker sol, sjø, fjell og lever livet mens jeg har det

Be the first to comment on "Nød lærer naken kvinne å spinne"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Hopp til verktøylinje