Kunsten å selge seg selv

Folk må lære seg å skille informasjon fra ulike politiske kampanjer, sa den nye kulturministeren Trine Skei Grande som et slags tilsvar på Resett`s avsløringer av hennes eskapader med en ung gutt i en kornåker for 10 år siden.

Det er en interessant uttalelse. Grandes tidligere hovedfiende, nå statsrådskollega, Sylvi Listhaug, har jo aldri blitt utsatt for noen politiske kampanjer i det som Grande oppfatter som seriøse nyhetsformidlende media?

Omtrent alt Listhaug har gjort og sagt, har blitt vridd og vendt på i våre største mediekanaler. Om det er en tur til Sverige for å se hvordan de har taklet innvandring i større skala enn hva vi foreløpig har hatt i Norge, eller om det er for hennes retorikk, så har de største media aktørene alltid funnet noe kritikkverdig som de har brukt i en åpenbar politisk agenda mot den sittende regjeringen generelt og Frp spesielt.

Grande har selv vært en integrert del av de som har brukt disse mediene for å få frem sitt politiske budskap som har en tydelig agenda.

Når Listhaug dro til Rinkeby i Sverige for å se hvordan tilstandene var der, så svarte Grande med å dra til Stovner skole i Oslo for å snakke om integrering.

Stovner skole, som har et overveldende flertall av innvandrerbarn, har som kjent hatt tilsvarende problemer som vi ser Rinkeby i Sverige også sliter med. Nemlig vold.

«– Vi har en situasjon ved skolen som vi ikke kan leve med over tid. Jeg kjenner på uro for at elever og lærere kan bli skadet», medgir Stovner-rektor Terje Wold.

«– Det er ingen grunn til å dra til Sverige og lære noe som helst, vi må jobbe med vår egen skole, barnehage og frivillig sektor,» sa Skei Grande.

«– Det er en statsråd som har en retorikk der målet er å splitte og plassere folk i grupper, sa Grande om Listhaug.»

 

Men det sier hun nok ikke nå lenger. Nå er statsrådstaburetten viktigere enn noe annet, om det så innebærer kamelsluking både mothårs og på tvers!

Det som irriterer kulturministeren nå, er den utidige nettavisen Resett. Den motbydelige redaktøren Helge Lurås som klarte å forkludre den store dagen hennes da hun sto der på slottsplassen med armene fulle av blomster. Det ødela hele dagen at det som «informasjonspressen» hadde unnlatt å ta tak i, nå kom opp i dagen. Grande ble nødt til å bekrefte episoden i åkeren både med statsministeren privat og med det offentlige Norge.

Det er derfor ikke så rart at hun er potte sur på Resett og Lurås.

Men ikke på Sylvi Listhaug mer. Fire dager før valget sa Grande at å gå i en regjering med Frp uten Krf, var «ekstremt usannsynlig».

Men det er rart med det. Med 4% oppslutning så finner man fort ut at det å prostituere seg enten kan være lønnsomt eller også helt nødvendig. Kulturministeren ønsker imidlertid å gi utrykk for at selv om hun nå trer seg over et dusin rundstykker sammen med Listhaug i stortingskantina, så vil hun aldri tilgi Lurås og Resett.

Ihvertfall ikke før de blir så store at hun ser fordelene med å ha dem på sin side.

Dobbeltmoral er alltid greit å ha. Mister man den ene moralen, så har man alltids den andre!

About the Author

John M Johansen
Jeg er født i Askim, oppvokst i Namdalen og Oslo, bosatt i Asia. Jeg er gift og har to barn og ett barnebarn. Samfunnsengasjert og glad i mennesker. Motstander av forskjellsbehandling og totalitære ideologier som Islam feks Liker sol, sjø, fjell og lever livet mens jeg har det

Be the first to comment on "Kunsten å selge seg selv"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Hopp til verktøylinje