Lyver du Grande?

Jeg har i utgangspunktet ikke brydd meg så mye om denne hyrdestunden i åkeren som du hadde med denne unge gutten, da jeg så på det som en privatsak. Men det jeg finner alvorlig, er om du har løyet om hendelsesforløpet.

Denne gutten, som i dag er en mann på 26, sier til VG at dette var en frivillig akt mellom dere to. Men så er det et rykte som verserer om at du skal ha fortalt statsministeren samt dine egne i Venstre noe annet. Dette bør jo de som har hørt din forklaring vite, og jeg går da utifra at dette ryktet ikke kan stemme.

For du fortalte dem selvfølgelig det samme som denne karen sa, at det var frivillig og at det kanskje ikke var den klokeste tingen du kunne ha gjort?

For det oppstår nemlig et gedigent problem hvis du har forsøkt å bruke #Metoo kampanjen på å fremstille deg selv som et offer her.

I 2012 sa du nemlig i forbindelse med en av dine egne, fylkesleder Kjartan Alexander Lunde sitt famøse nachspiel hvor Unge Venstre-medlemmer på 16 og 17 år drakk seg fulle, at det ikke kan aksepteres at partitopper fester sammen med mindreårige.

Du uttalte til Stavanger Aftenblad på spørsmål om hvorvidt det er greit at partitopper fester sammen med 17 åringer:

«— Nei, det er ikke akseptabelt. Vi skal forholde oss til norsk lov også i sosiale sammenhenger.»

Så hvordan vil du da forklare din egen oppførsel hvor du festet med og sågar hadde sex med en beruset 17 åring?

Du kan jo ikke skylde på alkoholen, fordi du sier i samme intervju at alkoholen aldri kan brukes mot et offer. Nå ser jeg ikke at det var noe offer i denne romantiske åker turen din, men du ser vel selv at du sier en ting og gjør noe annet?

La oss nå håpe både for din egen skyld og statsministerens skyld at du faktisk har fortalt sannheten om hva som skjedde den gangen. Det er nemlig her problemet ditt vil ligge. Man kan ikke ha en løgnhals i regjering, noe du åpenbart må være inneforstått med.

Det er klart, du kan jo alltids lære av Siv Jensen og skylde på hukommelsestap rundt alle tidligere situasjoner som kan føre deg inn i en pinlig situasjon, men det er ikke å anbefale.

Det er nemlig begrenset hvor mange ganger du kan bruke den unnskyldningen også. Man kan jo ikke ha folk hverken i regjering eller på stortinget som lider av Alzheimer!

Det siste du forsøker nå, med å appellere til det norske folk om at de må bli flinkere til å skille mellom seriøse og useriøse media aktører, er nesten litt som å innrømme skyld. Det ser slett ikke bra ut Trine!

Hvis du er en ærlig person som forteller sannheten og etterlever egne offentlige utsagn og politiske overbevisning, så må jeg si at du skjuler det godt.

Hvis tvilen skal komme deg til gode, er det nok lurt å tenke litt mer ydmykt og heller innrømme en feil som fort kan koste deg statsrådstaburetten.

For som det ærlige menneske du må være siden du sitter i regjering, så går jeg utifra at du ikke vil tviholde på posisjonen din om du selv skulle føle at du har gjort noe som ikke kvalifiserer deg, ikke sant?

Hvis det er noen flere som tror på det, så ring meg. Jeg har Rocky Mountains billig for salg denne uken!

About the Author

John M Johansen
Jeg er født i Askim, oppvokst i Namdalen og Oslo, bosatt i Asia. Jeg er gift og har to barn og ett barnebarn. Samfunnsengasjert og glad i mennesker. Motstander av forskjellsbehandling og totalitære ideologier som Islam feks Liker sol, sjø, fjell og lever livet mens jeg har det

Be the first to comment on "Lyver du Grande?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Hopp til verktøylinje