#Virkeligheten

Verden over vil kvinner og menn marsjere i gatene denne helgen for å markere sin avstand mot seksuell trakassering. I hovedstaden starter marsjen på Youngstorget søndag ettermiddag og fortsetter til Stortinget. Blant dem som vil holde appeller er Sigrid Bonde Tusvik, likestillingsombud Hanne Bjurstrøm, Iselin Schumba, Nancy Herz, Sofia Srour, Kama Dualeh og Oslos biskop Kari Veiteberg.

Marsjens talskvinne Brit-Agnes Sværi, sier at dette er en global bevegelse i regi av Women’s March.

– #Metoo-kampanjen har vist oss at kvinnekampen på langt nær er vunnet, og skal vi få til en forandring, må vi alle bidra, sier Sværi.

Noen som legger merke til at noe helt vesentlig mangler her? Noe som definitivt skulle ha blitt fokusert på i denne kampanjen?

Hvilke kvinner er det som virkelig blir seksuelt trakasserte? Er det kvinner som Sigrid Bonde Tusvik, som opplevde det skrekkelige å få «en penis slengt på låret» av en mannlig kollega, eller er det alle de millioner av jentunger som er så uheldige å være født muslimer og som må gifte seg som barn?

Er det kvinner som Anniken Huitfeldt, som fikk en hånd opp under genseren på ryggen, eller er det Fatima på Stovner som må ha sex med sin mann selv om hun har mensen fordi han vil?

Er det kvinner som Gro Harlem Brundtland, som ble strøket på kinnet, eller er det Dawuda som må ha gruppesex med tre andre kvinner fordi de også er hennes manns koner?

Eller kanskje det er kvinner som Line Oma, som ble presset opp mot en vegg og tungekysset av Trond Giske? Det er helt sikkert ille det, men det å måtte utføre oralsex på sin mann når man er 12, er langt værre!

Det blir vanskelig å ta denne kampanjen seriøst så lenge den ikke inkluderer og setter fingeren på de som virkelig blir utnyttet og ikke minst på de virkelige overgriperne.

Det er veldig synd, fordi samtlige som har blitt utsatte for reelle overgrep har krav på beskyttelse fra samfunnet. Men det denne kampanjen gjør, er å legitimere at alt fra det troskyldige til det alvorlige settes i samme bås, og det helt uten at man tar med de virkelige overgriperne – muslimske menn.

Sikkert en brannfakkel for mange at man kan si slikt om de mange muslimske menn som er skikkelige karer. Det er heller aldri riktig å generalisere. Men til deg som er uenig i det, kan du si med hånden på hjertet at ingen muslimske kvinner opplever grov undertrykkelse på mange områder, også seksuelt? Kan du med hånden på hjertet si at ingen muslimske menn figurerer på statistikker over gjengvoldtekter og andre seksuelle overgrep i Norge og andre vestlige land?

Det er et paradoks at de offentlige kvinnene som nå står frem i denne kampanjen som feks, Tusvik, Huitfeldt eller Brundtland, er de samme kvinnene som gjør hva de kan for å beskytte rettighetene til muslimske menn. For det er jo regelrett det de gjør. Kvinnegruppa Ottar og andre ekstremistiske feministgrupper, er tyste som graven når det gjelder muslimske menn. Men så fort det dukker opp en Giske, eller helst en Ulf Leirstein, så koker det så mye i de lyserøde hodene deres at det nesten får samme farve som skjerfet som er under det!

Det er derfor med beklagelse til alle de som virkelig har blitt utsatt for seksuell trakassering at jeg må si denne #Metoo kampanjen dessverre bare gjør dere en bjørnetjeneste. I Æsops fabler leste vi om gjetergutten som ropte ulv-ulv. Hele landsbyen trodde jo på ham til å begynne med, men sluttet fort med det når de skjønte at de ble holdt for narr. Så den dagen ulven virkelig kom, var det ingen som kom for å hjelpe. Rett og slett fordi ingen tror på en løgnhals – selv ikke når han snakker sant.

Nå er det ikke dermed sagt at alle kvinner som nå står frem med sine overgripshistorier lyver. Det gjør de nok ikke. Men det mange av dem oppfatter som overgrep, blekner i forhold til det mange av sine muslimske medsøstre opplever, og som de fort kan finne på å oppleve selv en dag.

En dag står ulven der å titter på deg han. Det er den dagen da #Virkeligheten har nådd deg.

About the Author

John M Johansen
Jeg er født i Askim, oppvokst i Namdalen og Oslo, bosatt i Asia. Jeg er gift og har to barn og ett barnebarn. Samfunnsengasjert og glad i mennesker. Motstander av forskjellsbehandling og totalitære ideologier som Islam feks Liker sol, sjø, fjell og lever livet mens jeg har det

1 Comment on "#Virkeligheten"

  1. Kjell Prestegaarden | 19. mars 2018 at 02:05 | Svar

    Igjen, bra skrevet!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Hopp til verktøylinje