Giske vs Listhaug

Før valget hadde Trond Giske en debatt i Dagbladets valgbod med Sylvi Listhaug. Han virket svært sint og opprørt over retorikken til Listhaug, og med seg hadde han et sitat fra Vigrid-leder Tore W. Tvedt, som sa at han følte at Listhaug flyttet grensene for det som var akseptabelt å si, nærmere seg selv.

Giske sa:

– Hvis en eneste person hadde sagt at min argumentasjon opplevdes som en legitimisering av disse holdningene, hadde jeg ligget søvnløs.

Lurer på om han ligger søvnløs nå?

Men argumentasjon er kanskje noe som er værre i Giskes verden enn det å fysisk antaste kvinner?

Giske sier på sin egen facebook side:

– Belastningen er blitt for stor, og det rammer aller mest de jeg er mest glad i, og som ikke selv har valgt et liv i politikken. Det er svært tungt for dem å oppleve det bildet som tegnes av meg, dag ut og dag inn.

Men det bildet han var med på å tegne av Listhaug, som en regelrett rasist og det som verre var, der tenker han ikke mye på hennes familie og de hun er glad i som heller ikke har valgt et liv i politikken.

Giske fortsetter med denne utrolige setningen:

– Jeg har ikke alltid vært bevisst nok på egen rolle i alle situasjoner, særlig uformelle og private. Det er jeg lei meg for.

Svada!

Det er jo akkurat bevisst han har vært! På grunn av den rollen han hadde, har han kunnet ta seg til rette i mange situasjoner uten at dette ville få konsekvenser. Det har han utnyttet til det fulle. Det er ikke snakk om at kvinner må tåle at noen klyper dem litt i stumpen, dette er regelrett misbruk av den makten han hadde i form av sin stilling. På lik linje med en pedofil som jobber i en barnehage, har Giske kunnet utøve sin egen seksuelle råskap mot noen som hverken kunne eller turte å si ifra. Det å si at han ikke har vært bevisst på sin egen rolle i denne settingen blir derfor ingen unnskyldning, men en regelrett løgn!

De som nå velger å støtte Giske i dette, spesielt kvinner, gjør egentlig det samme som alle de kvinnene som ønsker muslimer og sharia velkommen til Norge – de vil tillate at kvinner lovlig skal bli undertrykket, misbrukt og fornedret.

Stortingsrepresentant Kirsti Leirtrø, er en av dem.

Hun mener at pedofile har et større personvern enn hva Trond Giske har.

Vel, jeg kan ikke helt se hvorfor Giske skulle ha et større personvern enn en pedofil? En offentlig person med så mye makt som han har hatt, skal da vel ikke få noen lettelser på grunn av det? Det er jo nettopp derfor han har kunnet ta seg til rette slik han har gjort, og da bør han også tåle at offentligheten får innsyn i hans ugjerninger.

Nå er vel de aller fleste klar over at Giske saken kun er kommet frem fordi den fjerner ham som utfordrer til ledervervet i AP. Hvis han ikke var en trussel der, hadde nok ting fortsatt som før. Så mye er Arbeiderpartiet opptatt av å forandre på det maktprinsippet som alltid har hersket der i gården.

Men det fritar jo ikke Giske fra det han har gjort. Noen mener at det  er bagatellmessige ting, men i den settingen han var i, så er det alvorlig. Derfor har jeg ingen sympati for en mann som var den første til å bruke ord som rasist om politiske motstandere uten sympati for dem eller familien deres. I debatten mot Listhaug var han så veldig opptatt og sint over følgene retorikken til Listhaug ville få for barn på skolen.

Det spørs om ikke Giske heller burde tenke litt på hva slags signaler han har sendt ut til skolebarn med sin egen oppførsel nå.

Giske, som alle vet sykmeldte seg med en gang det begynte å storme rundt ham, sier til slutt på sin facebookmelding:

– Mitt dype samfunnsengasjement gjorde at jeg valgte et liv for å slåss mot urettferdighet, for rettferdig fordeling og like muligheter for alle.

Det samme som Sylvi Listhaug altså.

En av forskjellene er at Listhaug har stått imot et voldsomt press i flere år, mens Giske ikke klarte mer enn et par uker. Den andre forskjellen er at Listhaug har et ekte engasjement for å bevare det Norge våre forfedre møysommelig har bygd opp med blod, svette og tårer.

Giske sin «slåsskamp» mot urettferdighet og like muligheter for alle, kan vel sies å være tuftet på et ganske så annet grunnlag!

About the Author

John M Johansen
Jeg er født i Askim, oppvokst i Namdalen og Oslo, bosatt i Asia. Jeg er gift og har to barn og ett barnebarn. Samfunnsengasjert og glad i mennesker. Motstander av forskjellsbehandling og totalitære ideologier som Islam feks Liker sol, sjø, fjell og lever livet mens jeg har det

1 Comment on "Giske vs Listhaug"

  1. Steinar Slettum | 10. januar 2018 at 00:05 | Svar

    Som italienske sko!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Hopp til verktøylinje