Arrogansens ansikter

Opposisjonen, med Ap i spissen, påpeker at de ikke vil svare på Frp-statsråd Sylvi Listhaugs spørsmål om returstopp for enslige mindreårige.

– Listhaug er statsråd og har ansvar for å følge opp Stortingets vedtak. Om hun har vanskeligheter med det, får hun overlate jobben til en annen, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til VG.

I et samlet brev til Sylvi Listhaug og Erna Solberg (H), signerer samtlige parlamentariske ledere, også Trine Skei Grande (V) som nå er i regjeringsforhandlinger med Høyre og Frp. Dette burde være nok en rød varsellampe som blinker vilt rundt det å ta Venstre med inn i regjering.

Dette viser den arrogansen, forakten, respektløsheten og ansvarsfraskrivelsen opposisjonen på stortinget har for den sittende regjeringen, samt egne vedtak. Når Ap-leder Jonas Gahr Støre nå til stadighet innkaller til «hastevedtak» rundt saker som involverer Listhaug og Hagen, så kan man jo undres på om dette er fordi han er sur på grunn av et tapt valg eller om det rett og slett bare er hans hat forhold ovenfor Frp?

Først sørget han for å blokkere Carl I Hagens plass i nobelkomiteen. Grunnlaget som ble brukt, at ingen aktive politikere bør få plass, er i og for seg greit nok. Problemet kommer først når dette kun skal gjelde for Frpère og ikke for hans egne som feks Thorbjørn Jagland. Hadde han krevd at Jagland som følge av det nye stortingsvedtaket også måtte trekke seg, så kunne man ihvertfall sitte igjen med følelsen av rettferdighet. Sånn ble det altså ikke.

Så går han altså i spissen for å stanse utsendelser av enslige mindreårige asylsøkere, enda både Støre og alle andre på løvebakken til overmål må forstå at dette er det president Trump kalte for «ankerbarn» i USA. Det betyr at foreldre sender barna alene som flyktning, da dette gir større sjanse for permanent opphold og dermed familiegjennforening. Jeg vil utfordre alle som mener at det ikke er sant til å fremvise en ensligkommende mindreårig flyktning som har fått permanent opphold, som IKKE har søkt om familiegjennforening! Ikke så mange av dem kanskje?

Når så Listhaug sender en liste med spørsmål om hva dette vedtaket egentlig går ut på og hvordan opposisjonspartiene mener det skal kunne gjennomføres, får hun altså til svar at det får hun finne ut av selv!

Det blir som en sketsj av Monty Python hvor noen soldater får beskjed om å marsjere litt uten at noen vet hvorfor, hvordan eller hvor.

Så er det jo avslørende når Støre så sier at hvis Listhaug har vanskeligheter med dette, så får hun overlate jobben til en annen. Ønsket AP og opposisjonen har om å fjerne Listhaug og å nekte Carl I Hagen enhver fremtredende stilling, blir jo grundig avslørt ved slik oppførsel.

Det å la ett av disse opposisjonspartiene som har en agenda om å fjerne Sylvi Listhaug fra posten som innvandrings- og integreringsminister, komme inn i regjering, vil være det samme som å kjøre med sommerdekk på vinterføre; det vil være direkte uansvarlig, farlig for en selv og andre, samt å sette seg seg selv totalt på glatta uten mulighet til å kunne få tatt skikkelig grep igjen.

About the Author

John M Johansen
Jeg er født i Askim, oppvokst i Namdalen og Oslo, bosatt i Asia. Jeg er gift og har to barn og ett barnebarn. Samfunnsengasjert og glad i mennesker. Motstander av forskjellsbehandling og totalitære ideologier som Islam feks Liker sol, sjø, fjell og lever livet mens jeg har det

1 Comment on "Arrogansens ansikter"

  1. Bra artikkel. Stå på. 🙂 Bra skrevet med mange gode poeng!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Hopp til verktøylinje