Årets Bodøværing – skal man le eller gråte?

Avisen Bodø Nu, kåret nettopp Sumaya Jirde Ali til årets Bodøværing. Saken ble delt på facebook og lederen i Fauske Frp reagerte på dette med et gråtefjes.

Bodø Nu tar øyeblikkelig kontakt med Kassandra Eleni Bredrup Petsa, som lederen heter, og spør hva hun mente med gråtefjeset.

Petsa svarte at hun ikke mente noe annet med dette enn at hun syntes prisen burde ha gått til en person som hadde gjort mer for Bodø enn hva Ali har gjort.

Bodø Nu forsøkte iherdig å få frem om Petsa hadde noen baktanker med gråtefjeset og om hun syntes at dette var forenlig med hennes politiske verv.

Hvem som har baktanker her, kan nok diskuteres for å bruke et mildt utrykk. Er det ikke lov for Petsa å bruke facebook sine egne  verktøy for å uttrykke uenighet bare fordi hun har et verv i Frp? Som leder i Fauske Frp, må hun jo ha en baktanke så lenge personen det gjelder er muslim, ikke sant? Det gjelder jo spesielt Ali som er en ekstrem sådan, med stramt knyttet hijab og kanskje den muslimen i Norge som har gått hardest ut mot Sylvi Listhaug og hennes tilhengere.

Bodø Nu spør Petsa om hun hadde reagert på samme måte om prisen hadde gått til en annen. Spørsmålet her er vel heller om Bodø Nu hadde reagert på samme måte om de hadde kåret en norsk vinner? Hvis Petsa hadde reagert med et gråtefjes da, ville de fortsatt ha kontaktet henne og lurt på om hun hadde en baktanke med det?

Petsa sier til Bodø Nu at hun ikke har noe imot personen Sumaya Jirde Ali, og har møtt henne til debatt flere ganger.

Vel, jeg har noe imot Ali.

Jeg er sterkt imot hennes angrep på Listhaug og hennes tilhengere. Jeg mener det er direkte utidig av en person som kom fra Somalia til Norge som 7 åring, og kun et tiår etterpå takker oss med å angripe en statsråd og hennes tilhengere ved å si at det er deres skyld at hun må gå med voldsalarm feks.

Det er kanskje en mulighet for at frøken Ali er skyld i det selv, eller? Hadde hun integrert seg og respektert kulturen, moralen og ikke minst tatt avstand fra den religionen som er fremtredende i det landet hun flyktet fra, så hadde hun garantert ikke hatt behov for noen voldsalarm. Det er direkte kvalmende å fremvise en slik oppførsel ovenfor et land som har tatt imot henne og gitt henne både penger, bolig og utdanningsmuligheter gratis. Ali står for en arroganse og mangel på respekt, som det ikke er mulig å ha i land som det hun kommer ifra feks. Da blir det koneskvenser. Gjerne så harde at mange velger å flykte.

Hva Ali har gjort for Bodø annet enn at hun har fått satt byen på kartet grunnet sin uhøflige og truende atferd, syns jeg Bodø Nu bør redegjøre for.

Denne avisen bør også redegjøre for hvorfor de aggressivt kontakter Petsa og forsøker å få det til å se ut som om hun har «baktanker» med gråtefjeset sitt.

 

For min del fant jeg Bodø Nu sine facebook sider og reagerte på artikkelen med et latterfjes. Jeg poster også dette tilsvaret der, og regner med at det ikke tar lang tid før ordene rasist, nazist, hatkriminalitet, netthets og trusler dukker opp.

Noen velger voldsalarm når de blir utsatt for slikt.

Men jeg velger heller å gjøre som Prima Vera synger om i sangen, «Så fint å være idiot»:

‘Hei!’
‘Du er så dum!’
‘Hjernen din er mindre enn min!’
‘Og enda verre ser du ut!’
‘Ja, du er jammen stygg!’
Men da ler jeg
Da ler jeg

Så fint å være idiot
Så harmløs som en klovn

For dum til hver en sang
Utskjelt gang på gang
Men en varmblods idiot er aldri redd

Så fint å være idiot
Så fint

 

About the Author

John M Johansen
Jeg er født i Askim, oppvokst i Namdalen og Oslo, bosatt i Asia. Jeg er gift og har to barn og ett barnebarn. Samfunnsengasjert og glad i mennesker. Motstander av forskjellsbehandling og totalitære ideologier som Islam feks Liker sol, sjø, fjell og lever livet mens jeg har det

2 Comments on "Årets Bodøværing – skal man le eller gråte?"

  1. Ole Kjell Fareth | 7. desember 2017 at 19:39 | Svar

    Godt skrevet 🙂

  2. Det hele dreier seg vel om at de politisk korrekte venstrevridde kan slå seg på brystet å si er vi ikke vel integrerte med muslimene?!?! Pipen får nok en annan lyd når de alle er på kne med retning mekka!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Hopp til verktøylinje