Gyllen fallskjerm – belønning for en, straff for alle andre

Det har den siste tiden stormet rundt SSB og direktør Christine Meyer etter at mannen bak innvandringsregnskapene, Erling Holmøy, ikke lenger får fortsette å forske på innvandring.

Meyer er blitt kraftig kritisert etter at 25 forskere ble varslet om at de skulle flyttes fra avdelingen for forskning til avdelingen for statistikk.

Christine Meyer driver nå og forhandler om en sluttavtale fra Finansdepartementet, etter å regelrett ha fått sparken av finansminister Siv Jensen. Denne sluttpakken kommer til å inneholde en etterlønn på alt fra 2.8 – 5.6 millioner kroner. Dette bare for at hun skal trekke seg fra stillingen som SSB direktør.

Den kontroversielle innvandringsrapporten, som inneholder beregninger av prislappen for innvandring til Norge, skal ha ligget klar til godkjenning av ledelsen siden 9. mai i år. Det kan virke som Meyer og flere andre ikke ønsker at rapporten skal se offentlighetens lys.

Man kan jo bare lure på hvorfor.

Den som taper på dette, er uansett den vanlige mann. Skattebetaleren. Han som har stilt flere spørsmål rundt dette med innvandring, men som ikke tør lenger da han blir satt i bås med rasister og nazister. Nå må han ikke bare betale det som etter all sannsynlighet er en skrekkelig kostnad når det gjelder innvandring, men han må jammen betale etterlønn for de som forsøker å skjule sannheten for ham også.

Only in Norway?

Det Meyer og sikkert flere i SSB og andre har gjort, er etter min mening straffbart. Her burde det ikke være snakk om noen sluttpakke, men snarere en rettsforfølgelse.

Å forsøke å holde tilbake, eller forandre på opplysninger som har almenn interesse, er i beste fall egoistisk, klønete og suspekt, i verste fall ren korrupsjon og svindel.

Det blir vanskelig å ha tillit til finansdepartementet og regjeringen når slikt som dette kommer frem. Spørsmålet man må stille seg blir jo: Hvor mange ganger har tilsvarende skjedd før men ikke blitt oppdaget eller sagt ifra om?

Siden finansdepartementet er moderorganisasjon til SSB og regjeringen utnevner dets styre, så sitter ansvaret til syvende og sist helt på toppen.

Hvorvidt Meyer har handlet på egenhånd eller om hun bare har fulgt ordre fra høyere hold, er uvisst. Selv sier Meyer at det er  forskningsdirektøren som sammen med sine ledere har bestemt hvem som skal over til statistikkavdelingen. Hun slår altså nedover, slik Siv Jensen også gjør. Noe som jo er helt vanlig.

Uansett hvilket utfall det blir, så kommer ihvertfall Meyer til å ha nok til salt i maten, og hun dukker nok snart opp igjen i en annen høy stilling om en stund.

Det fordi som Vidar Theisen sa det: – Det bare er sånn!

About the Author

John M Johansen
Jeg er født i Askim, oppvokst i Namdalen og Oslo, bosatt i Asia. Jeg er gift og har to barn og ett barnebarn. Samfunnsengasjert og glad i mennesker. Motstander av forskjellsbehandling og totalitære ideologier som Islam feks Liker sol, sjø, fjell og lever livet mens jeg har det

Be the first to comment on "Gyllen fallskjerm – belønning for en, straff for alle andre"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Hopp til verktøylinje