Til Ståle Solbakken

Jeg ser du donerer overskuddet fra din nye bok til Dansk Flyktningehjelp. Dette får du kritikk for av politikeren Kenneth Kristensen Berth i Dansk Folkeparti. Din respons til det er at «vi skal stå imot de holdningene».

I forordet i boken tar du et oppgjør med skandinaviske politikere i innvandringsdebatten:

«Politikerne vender det blinde øyet til problemene. Jeg forstår ikke at de kan.»

På spørsmål om hvorfor du gir disse pengene til unge enslige flyktninger som kommer til Danmark, så svarer du:

«– Det syns jeg var passende. Det kombinerer fint med det jeg driver med. Det er kanskje den fineste måten å integrere unge barn på, enten de er flyktninger eller andre. Det gjelder å få dem inn i et godt sosialt miljø.»

Akkurat.

Så du syns det er passende å belønne de som har ressurser og muligheter til å flykte til et land hvor det fins sosiale goder? Hva syns du er passende for alle de som blir igjen da?

Hva syns du er passende for de som er syke og gamle, de som er uføre eller fattige? Syns du det er passende at de må bli igjen i det krigsherjede landet det måtte være snakk om?

Hva slags godt sosialt miljø har du å tilby alle de barna som ikke får mulighet til å komme til et skandinavisk land, fordi de har foreldre som enten er for fattige, eller rett og slett ikke ønsker å begå en kriminell handling ved å bruke en menneskesmugler for å få barna deres sendt til Danmark?

Har det noen gang slått deg at det du og dine likesinnede driver med, er å støtte opp under noen få som skal få både gull og grønne skoger, mens den store massen ikke skal få noe? Du og dine beskriver ofte meningsmotstandere som brune, rasistiske nazister. Men det er faktisk sånne som deg som gjør jobben nazistene gjorde…hvem skal gasses og hvem skal få leve! Det er sånne som deg som skriker opp om hvor urettferdig det er at mangemillionærer betaler lite eller ingenting i skatt, men som selv lar noen utvalgte flyktninger få skattefordeler og andre goder etniske ikke får.

En annen ting du ikke tenker på, er den mengden med fattige barn som allerede bor i Danmark. Ved utgangen av 2016 var mer enn 62000 barn i Danmark under fattigdomsgrensen, som beregnes utifra de foreldre som tjener under halvparten av gjennomsnittslønnen i landet. Dette tallet er økende. Flere av disse barna er innvandrere. Kanskje greit å sørge for at både etniske barn og innvandrerbarn som allerede er danske statsborgere har det greit først?

Men i din verden eksisterer kun det overfladiske og politisk korrekte. Ikke ektefølt humanisme eller engasjement. Du har et navn å selge. Ved å gi overskuddet av en bok til noe du vet vil få folk til å oppfatte deg som snill og gavmild, håper du å bli oppfattet som en slags fotballens Mor Theresa.

Men sannheten er Hr. Solbakken, at du i 2014 hadde en netto formue på 16 millioner kroner.

Hva med å gi bort formuen din til flyktningehjelpen istedet for? Da ville du virkelig vise at du har et ektefølt engasjement for saken, og ikke bare er en utspekulert og kynisk forretningsmann som spiller på folks naivitet og politisk korrekte hjernevask.

Men det skjer nok ikke. For sannheten er at champagnen og kaviaren, den vil du ha. Da er det bedre å få andre til å betale for dine såkalte hjertesaker ved å kjøpe en bok av deg feks.

Lille Ahmed i Afghanistan, som ikke har foreldre som kunne sende ham til Danmark og som blir skutt av noen taliban krigere, vil ikke ødelegge dagen og kaviaren for deg, rett og slett fordi du slipper å vite om han.

Som den gode Arbeiderpartimann du er, så har du i tillegg til stor formue, frekkhetens nådegave. Det finnes et ord for sånne som deg:

Hykler, person som hykler; ofte brukt om person som gir sterkt uttrykk for strenge moralregler, men selv handler umoralsk i det skjulte.

 

About the Author

John M Johansen
Jeg er født i Askim, oppvokst i Namdalen og Oslo, bosatt i Asia. Jeg er gift og har to barn og ett barnebarn. Samfunnsengasjert og glad i mennesker. Motstander av forskjellsbehandling og totalitære ideologier som Islam feks Liker sol, sjø, fjell og lever livet mens jeg har det

1 Comment on "Til Ståle Solbakken"

  1. Erik Kristiansen | 9. november 2017 at 15:04 | Svar

    Takk dette er sannhetens ord akkurat hva hr. Solbakken er boikott boka det er allikevel bare en skrytebok

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Hopp til verktøylinje