Til Trond Giske

Under Dagbladets valg tv sending den 4 september, så angrep du Sylvi Listhaug for flere ting. Blant annet mente du at retorikken hennes skapte et mer polarisert samfunn. Du underbygde dette ved å vise til en uttalelse fra ekstremisten Tore Tvedt, hvor han sier at med Listhaugs retorikk så blir det lettere for ham og hans likesinnede å nå frem i Norge. Du mente så at vi hadde et ansvar for alle som kommer til Norge, og at vi må sørge for at forholdene blir lagt til rette for dem.

Listhaug svarte deg ikke direkte på spørsmålet ditt om hva det er med retorikken hennes som får høyreekstreme som Tore Tvedt til å hylle henne.

Men det skal jeg gjøre.

Det at noen tør å stå opp imot det etablerte og politisk korrekte etablissementet, det tiltaler veldig mange som føler at de selv er utenfor. Det var den effekten vi også så under siste valg i USA.

Folk er veldig lei av det de oppfatter som arroganse og ren overkjøring av den politiske makteliten. Når vi ser på alle de grupperingene som ikke når frem i samfunnet, både gode og dårlige, så føler de at gjennom Listhaug så blir de hørt. Så er det slik at media ofte både vrenger på og tillegger Listhaug både meninger og uttrykk igjennom hennes folkelige retorikk, som ikke har grobunn i sannheten. Når en mann som William Nygaard feks, kaller Listhaug sin retorikk for både rasistisk og fascistisk, så er det klart at dette tiltrekker seg elementer som hverken Listhaug selv eller hennes tilhengere vil assosierer seg med.

Du sa i dette intervjuet at hvis det var deg som fikk høyreekstreme til å like det du sa, så ville du ha gått i tenkeboksen for å finne ut av hva du gjorde for noe galt. Men gjør du det samme hvis Ubaydullah Hussain og Mulla Krekar syns at det du sier hjelper dem med å få innpass i det norske samfunnet?

Det at du mener at vi har et ansvar for mennesker fra land med religioner, kulturer, skikker og moral som regelrett strider imot norsk lov, sier vel sitt. De du som norsk politiker har ansvar for, er norske statsborgere. Det er de du er valgt inn for å representere og ikke venner, familie og muslimer.

Det er trist å se deg stå med påtatt harme og høy stemme, hvor du liksom skal irettesette Listhaug for ikke å skjønne at retorikken hennes går utover stakkars små innvandrerbarn på skoler rundt om i landet. Du beskylder henne for språkbruken, men sier ingenting om at AP stemte for forslaget regjeringen kom med om å skjerpe innvandringspolitikken. Listhaug ønsker riktignok enda mer innstramming, spesielt rundt familiegjennforening, men i det store og hele, så er du og AP enig i det hun sier.

Det er bare måten hun sier det på, samt det at du selv heller skulle ha hatt den ministerposten, ikke sant?

 

 

 

About the Author

John M Johansen
Jeg er født i Askim, oppvokst i Namdalen og Oslo, bosatt i Asia. Jeg er gift og har to barn og ett barnebarn. Samfunnsengasjert og glad i mennesker. Motstander av forskjellsbehandling og totalitære ideologier som Islam feks Liker sol, sjø, fjell og lever livet mens jeg har det

Be the first to comment on "Til Trond Giske"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Hopp til verktøylinje