Kulturelle forskjeller + Jan Egeland = problemer

Nærmere 50.000 rohingyaer – en muslimsk minoritet i det vestlige Myanmar – er sendt på flukt siden forrige helg, opplyser FN-kilder til nyhetsbyrået Reuters.

Rohingya er er en etnisk gruppe som er bosatt i den nordre delen av Rakine i den vestlige delen av Myanmar (Burma).

De teller et sted mellom 800 000 og 1,3 millioner og deres religiøse tilhørighet er til Islam.

Aung San Suu Kyi, landets leder, anklager de utenlandske hjelpeorganisasjonene for å bistå terrorister. Myndighetene i Myanmar nekter å anerkjenne rohingyaene som en av landets over 130 folkegrupper og velger i stor grad å behandle dem som ulovlige innvandrere fra Bangladesh.

En rohingya-militsgruppe gikk til angrep på flere militærposter i forrige uke. Gruppen Harakah al-Yaqin eller Arakan Rohingya Salvation Army (ARSA), ledes av rohingyaer som er bosatt i Saudi Arabia.

Selv om myndighetene i Myanmar bare slår tilbake på angrep fra en islamsk terroristgruppe, så reagerer generalsekretær i Flyktninghjelpen, Jan Egeland kraftig på Aung San Suu Kyi sin uttalelse:

«– Jeg er dypt skuffet. Hun kjenner jo disse organisasjonene og vet at det var dem som hjalp henne og hennes folk gjennom svært vanskelige tider under militærdiktaturet. Jeg mener at hun må ha dårlige rådgivere og at hun åpenbart har glemt hvorfor bistandsorganisasjonene er der – for å hjelpe de neglisjerte, de fattige. Dette er organisasjoner som jobber etter prinsipper om nøytralitet og upartiskhet. Det er veldig få av oss som er der, og vi jobber alle for å hjelpe sivilbefolkningen, sier han.»

Aung San Suu Kyi studerte ved Oxford i England fra 1964 og har også studert ved University of London. Hennes store forbilde er Mahatma Gandhi og hans ikke vold linje. Det skulle vel være unødvendig å nevne at hun faktisk også er etnisk burmeser. At Jan Egeland setter seg over ledere av andre land og direkte påvirker interne konflikter der, er noe Gro Harlem Brundtland heller burde ha reagert på istedet for å kritisere Sylvi Listhaug for å dra en tur til Sverige i arbeids medfør.

Det er direkte trist å se Egeland og Flyktninghjelpen så åpenbart vise at de er en korrupt organisasjon i lomma på Saudi Arabia.

Vi vet av erfaringer at i land hvor det bor muslimer, der er det også konflikter. Hvorfor det tro?

Jeg hyller Aung San Suu Kyi for hennes mot og patriotisme, hvor hun tør å stå imot mektige Egeland og apparatet rundt. La Myanmar få ordne opp i sine interne konflikter på den måten de føler er riktig for dem.

Det er aldri snakk om brudd på menneskerettighetene når disse muslimske terroristene angriper den etniske befolkningen, bare når de tar igjen.

Vi ser dette skje i Myanmar i dag, kanskje i Sverige om noen år og så står Norge for tur. Ingen slipper unna samfunnsproblemer med islamister i gatene, men dessverre har det som begynner som kulturelle konflikter en tendens til å eskalere slik at vold blir brukt. Vi ser det nå i Myanmar, i Thailand, på Filippinene, ja i de fleste land hvor muslimer ikke har fått flertall etter mange år som minoritet.

Det tåler de ikke.

 

 

 

 

 

About the Author

John M Johansen
Jeg er født i Askim, oppvokst i Namdalen og Oslo, bosatt i Asia. Jeg er gift og har to barn og ett barnebarn. Samfunnsengasjert og glad i mennesker. Motstander av forskjellsbehandling og totalitære ideologier som Islam feks Liker sol, sjø, fjell og lever livet mens jeg har det

Be the first to comment on "Kulturelle forskjeller + Jan Egeland = problemer"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Hopp til verktøylinje