Flyktningen som ble statsminister

Vi har alle hørt eventyret om gutten som kappåt med trollet. Det er en frodig historie om hvordan Askeladden lurer det godmodige trollet trill rundt. Hvis Norge er det godmodige trollet, hvem er så Askeladden?

Svaret er enkelt: Hassan Ali Khaire

Som 21-åring kom han som flyktning fra Somalia til Vestre Slidre i Valdres. Han flyttet selvfølgelig til Oslo, hvor han begynte å jobbe i hovedkontoret til Flyktninghjelpen. Senere var han områdesjef for Flyktninghjelpen in Somalia og landdirektør i Kenya og Somalia. Fra 2011 til 2014 var han regionaldirektør for Afrikas horn basert i Nairobi.

Denne «flyktningen» som altså hele tiden har jobbet nært med sitt hjemland og sørget for at milliarder av norske skattekroner har blitt sendt dit, har nå såklart blitt statsminister i Somalia. Det er klart at han må få en belønning for arbeidet han har gjort.

Ved å besøke flyktningeleire sammen med mor naiv selv, dronning Sonja, har han blitt en populær figur i naivist miljøet.

Den nye Somaliske statsminister sammen med suspekte norske politikere som Dagrun Eriksen og Inga-Marthe Thorkildsen

 

«Flyktningen» Khaire har dobbelt statsborgerskap. Det mener FrP han nå ikke lenger bør få ha, siden han har blitt statsminister i hjemlandet sitt. Det tragikomiske er jo at presidenten som utpekte ham, Mohamed Abdullahi Farmajo, bærer både amerikansk og somalisk pass. Et regelrett svindelforetak hvor man har brukt andre nasjoners naivistiske godvilje for å fremme egen sak.

I fjor ble det lekket dokumenter til internasjonale medier som viste at granskere fra et FN-organ mistenkte Khaire for korrupsjon. FN-etterforskningen konkuderte med at Khaire ikke hadde gjort noe straffbart.

Nei, selvfølgelig hadde han ikke det.

Men selv Norge kan ikke være så uendelig toskete at de ikke nå skjønner at denne fyren ikke lenger kan karakteriseres som flyktning. Et av hovedmålene med flyktninger er jo å kunne sende dem tilbake til sitt eget land så fort forholdene tillater det.

I dette tilfellet så kan jeg ikke forstå annet enn at dette skulle være oppfyllt, så lenge fysakken blir tildelt den andre mest mektige posisjonen i regjeringen der.

Men han kommer nok til å tviholde på sitt norske statsborgerskap. Han kan jo via det fortsette å melke den norske stat og dermed skattebetalerne for penger, og ikke minst……

Krøller han det til som statsminister og det blir borgerkrig og elendighet igjen, ja så kan jo han bare dra tilbake til Norge!

Det er deilig å være norsk – i Somalia

About the Author

John M Johansen
Jeg er født i Askim, oppvokst i Namdalen og Oslo, bosatt i Asia. Jeg er gift og har to barn og ett barnebarn. Samfunnsengasjert og glad i mennesker. Motstander av forskjellsbehandling og totalitære ideologier som Islam feks Liker sol, sjø, fjell og lever livet mens jeg har det

Be the first to comment on "Flyktningen som ble statsminister"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Hopp til verktøylinje