Åpent brev til Erna Solberg

Kjære statsminister.

Låser du døren til hjemmet ditt før du går og legger deg? Har du gjerde rundt tomten kanskje? Noen alarmsystemer eller securitas overvåking?

Se for deg følgende scenario: Du kommer hjem god og sliten etter en hard dag på statsministerens kontor. Vel hjemme er det full fest. Afrikanere og arabere, øst europeere og asiatere – de fråtser i kjøleskapet ditt og enser deg ikke engang når du kommer inn i din egen stue. Du forsøker å rope ut din protest mot hva som skjer, men blir bare fortalt at du er en hatefull rasist i retur. Du kjenner ingen av de som er der, og ringer til politiet. De kommer etter noen timer, og spør hva problemet er. Du sier harmdirrende at huset ditt er okkupert av en haug med mennesker fra fremmede land som spiser opp maten din, ser på din tv i din stue og sover i din seng. Politiet forteller deg at det er de i sin fulle rett til å gjøre. Noen andre nordmenn som er valgt til å representere deg, har skrevet under på en internasjonal avtale som tilsier at innvandrere fritt skal få benytte seg av dine personlige eiendeler, da det vil få dem til å integrere seg bedre. De kaller det hverdagsintegrering.

Du forteller så politiet at de bedriver straffbare forhold. En middelaldrende muslim har sex med en 14 år gammel jente på ditt soverom. Politiet sier at det er hans kone og at vi må være forståelsesfulle og inkluderende ovenfor de som har andre religioner, skikker og lover enn oss.

Oppgitt spør du om du ikke har noen som helst rettigheter lenger i ditt eget hjem. Du får til svar at det har du selvfølgelig, det er bare det at de andre som er der også har det. Du må bare tilpasse deg de nye forholdene. Innrette deg etter de bestemmelsene noen har tatt på dine vegne og uten ditt samtykke.

Du går inn i huset igjen og ser til din forferdelse at bilder har blitt tatt ned fra veggene, stuen har blitt ommøblert og i kjøleskapet finnes kun halal produkter. På spørsmål om hvorfor, får du til svar at bildene dine provoserte dem, og de spiser ikke svinekjøtt eller produkter som ikke er halal.

Velkommen til din nye hverdag Erna. En globaliserings og multikulturell hverdag.

Du ville nok neppe ha likt at dette skjedde i ditt private hjem? Men alikevel er det nettopp dette du kjemper så hardt for. Norge er alle nordmenns hjem. Det er vår felles nasjon, vårt felles hjem.

Der ser du ingen som helst problemer med å gjøre dette. Du har vært med på å underskrive avtaler som ikke bare fratar oss selvråderetten, men i tillegg fjerner følelsen av at vi har en nasjon. Ja, du har sågar vært med på å fjerne følelsen av å være nordmann. Så lenge hvem som helst som føler at Norge er deres hjem i hjertet sitt er nordmenn, så er hele identiteten i ferd med å bli utvisket.

Hvorfor?

Syns du det er greit at dette skjer så lenge det ikke gjelder deg privat?

At du føler deg som nordmann og bergenser, betyr ikke at andre nødvendigvis gjør det. Din jobb som statsminister er å være samlende ovenfor de du er satt til å tjene, nemlig det norske folk.

Det gjør du ikke ved å la fremmede få trenge seg inn og i tillegg fortelle oss at dette er noe vi må akseptere. Hva slags tjener for folket er det?

Hadde du skjønt din rolle, så hadde du utlyst en folkeavstemning om hvorvidt nordmenn ønsker den utviklingen som du brenner så for.

At du har blitt valgt inn på stortinget betyr bare at du skal lytte til hva folket mener og handle deretter.

Astrid Lindgren sa det så treffende som det kan få blitt….på tide å bli byttet ut nå Erna?

 

About the Author

John M Johansen
Jeg er født i Askim, oppvokst i Namdalen og Oslo, bosatt i Asia. Jeg er gift og har to barn og ett barnebarn. Samfunnsengasjert og glad i mennesker. Motstander av forskjellsbehandling og totalitære ideologier som Islam feks Liker sol, sjø, fjell og lever livet mens jeg har det

7 Comments on "Åpent brev til Erna Solberg"

 1. Ole Johan Kjosvold | 21. februar 2018 at 18:45 | Svar

  Bra,meget bra skrevet.Håper du har sendt det til Statsministerens kontor.Mvh olej

 2. hei
  Godt formulert til ettertanke. Kan jeg dele dette?
  Mvh. Are Jensen

 3. Kai Inge Buseth | 21. februar 2018 at 23:04 | Svar

  Jeg tenker på den kvalmende selvsikre Sumaya Jirde Ali som regner seg som representant for det nye herrefolket og som skal fortelle nordmenn hvem som bestemmer her i landet vårt.

  Det er på tide med noen velvalgte ord til vår nye landsmoder Erna Solberg. (Eller er hun bare en ny landsmorder?) Veldig godt sammenfattet problemstilling, John M Johansen!

 4. Kjell Prestegaarden | 22. februar 2018 at 07:02 | Svar

  Vil bare fortelle deg at jeg la ut din blogg på 4 forskjellige grupper. Du har fått voldsomt skryt for ditt brev til Erna. Bare på Hege Storhaugs side har den blitt delt av 10 andre! Som jeg skrev som overskrift «bra skrevet». Og det var voldsomt mange som var enige i det!

 5. sverre øraas | 22. februar 2018 at 18:37 | Svar

  AMEN

 6. Jan Førde Thorkelsen | 13. mars 2018 at 16:25 | Svar

  Veldig bra skrevet.Det som her sies er hva som er virkeligheten her i Norge.Så spårsmålet til etniske nordmenn og fremtidig slekt: er det slik vi vil ha det i fremtiden??

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Hopp til verktøylinje