Takk til Trump fra de norske skattebetalerne

Vi leser daglig om president Donald Trump i norsk media. Alt som blir skrevet om ham er utelukkende negativt. Det er kun snakk om å forsøke å konstruere et bilde av ham som en kynisk despot med mange forskjellige sinnslidelser. Ikke en eneste positiv ting klarer såkalte eksperter, politikere eller andre forståsegpåere å finne om Trump.

Vel, jeg kan på vegne av norske skattebetalere fortelle dere en ting som gjør at vi slipper litt billigere unna. Forsvarsminister Ine Marie Eriksen Søreide sier selvfølgelig ingenting om dette til det norske folk, men det skal jeg gjøre for dere.

Stortinget vedtok i 2012 at Norge skal kjøpe 52 nye kampfly av typen F-35 fra USA. Kostnadene for dette er stipulert til 71.5 milliarder kroner i 2017 – kroner. Disse kostnadene vil nå bli redusert kraftig fordi president Trump har gjort noe ingen andre presidenter før ham har gjort. Istedet for bare å signere sjekken for bygging av F 35 flyene i tillegg til to nye airforce 1 fly, ble han bestyrtet over kostnadene og forsinkelsene det var snakk om. Han innkalte umiddelbart til et møte med flyprodusentene Lockheed Martin og Boeing og sa at han ville ha dette gjort langt rimeligere og innen de oppsatte tidsfristene.

Resultatet ble at kostnadene så langt er kuttet med hundrevis av millioner dollar, og prosjektene er nå innen tidsrammen igjen. Den japanske statsministeren Shinzō Abe, som nylig var på statsbesøk hos Trump, benyttet anledningen til å takke for at Japan nå fikk billigere fly. Trump har nemlig sørget for at de allierte også får redusert sine kostnader ved innkjøp av disse flyene.

Hvorvidt den norske forsvarsministeren eller statsminister også vil takke Trump på vegne av norske skattebetalere, stiller jeg meg mer usikker til. Norsk media vil ihvertfall ikke takke Trump for noe som helst, men bare fortsette sin hat agenda mot en mann som tenker på folkets beste.

En bukett roser til den japanske statsministeren og en skikkelig piggete kaktus til vår egen!

About the Author

John M Johansen
Jeg er født i Askim, oppvokst i Namdalen og Oslo, bosatt i Asia. Jeg er gift og har to barn og ett barnebarn. Samfunnsengasjert og glad i mennesker. Motstander av forskjellsbehandling og totalitære ideologier som Islam feks Liker sol, sjø, fjell og lever livet mens jeg har det

Be the first to comment on "Takk til Trump fra de norske skattebetalerne"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Hopp til verktøylinje