Deres Kongelige Høyhet:

Glasstaket er her fortsatt, fastslår dronning Sonja. Med det mener hun at likestillingen fortsatt har et stykke å gå. Det irriterer blant annet dronningen at pressen virker mer opptatt av hva hun har på seg når hun utfører offisielle oppdrag, enn hva som faktisk blir gjort.

Det syns hun er meget skuffende.

Hva det har med likestilling å gjøre, unnslipper meg, men kanskje hvis dronningen ikke gikk med så dyre klær og smykker, så fikk hun kanskje littt mindre oppmerksomhet rundt akkurat den biten? Hvis det er det hun er ute etter mener jeg?

Hun fortsetter med at hun syns det er urettferdig at kvinner i enkelte sammenhenger behandles annerledes enn menn.

Det er vi vel alle enige om – men i hvilke sammenhenger skulle det være tro? Kanskje man skulle titte litt på de muslimske kvinnene i Norge.

Dronningen sier:

«– Jeg er veldig opptatt av at vi skal være sjenerøse overfor våre nye landsmenn. Det er så mange dyktige kvinner blant dem som gjør en utrolig innsats. Vi må få alle til å føle seg som en del av vårt samfunn, sier hun.»

Hvorfor skal vi være mer sjenerøse ovenfor en innvandrerkvinne enn en norsk? Det er mange dyktige innvandrerkvinner, men det er da jammen meg mange dyktige norske også! Det med å få alle til å føle seg som en del av vårt samfunn – det gjøres ikke på den måten som dronningen er en del av, nemlig ved at nordmenn må tilpasse seg dem.

Det er nå engang slik, at alle som kommer til et nytt land, må tilpasse seg kulturen, religionen og lovene som gjelder der.

Hva synes dronningen om 50 år gamle muslimske menn som har med seg sin 14 år gamle kone til Norge tro? Hva vil hun gjøre for at den jentungen skal føle seg som en del av det norske samfunnet?

Det å snakke om små lønnsforskjeller mellom kvinner og menn i Norge, eller å irritere seg over at pressen er opptatt av påkledningen hennes, er direkte frekt ovenfor alle de kvinnene som virkelig lider. Jenter som ikke får lov til å være norske av sine menn. Jenter som blir tvunget til å gå med plagg som skal dekke dem til.

Dronningen syns kanskje det er værre å gå med dyre merkeklær etter egen smak enn det å bli hjernevasket til å tro at hijab og burka er bra?

Det å snakke om likestilling i Norge i dag, burde utelukkende omhandle muslimske innvandrerkvinner.

Det burde være demonstrasjonstog, taler foran stortinget og et voldsomt press fra media og politiske fora for å få gjort noe med den vederstyggerligheten vi vet foregår der.

Men hva skjer?

Det stikk motsatte!

Vi blir bedt om å vise raushet og forståelse, omtanke og ydmykhet ovenfor de som har andre religioner, skikker og tro enn oss selv. Vi blir bedt om å være sjenerøse ovenfor dem, slik dronningen sa.

Med det så støtter dronningen både direkte og indirekte menneskesmugling, overgrep, flerkoneri, konebanking, omskjæring, dyremishandling og barnebruder.

Dronningen syns det er skuffende at man bryr seg om kjolen og hatten hun går med, men det er langt mer skuffende å konstatere de enorme skyggelappene hun har. Det er faktisk direkte skrekkelig å være vitne til at feminister og likestillingsforkjempere i tillegg til landets egen dronning, ikke forstår hva det er de gjør.

Det ser bra ut å rope hurra for en kvinnelig muslimsk bussjåfør med hijab, men hvor mange andre muslimske jenter opplever en annen hverdag? Har dronningen, Erna Solberg og alle andre som liker å score billige politisk korrekte poeng i media på enkeltindividers suksess, tenkt over hvordan den store massen av muslimske jenter lider? De lider fordi dere mener at vi skal være sjenerøse ovenfor deres egne kultur, skikk og tro!

Når skal dronningen og co forstå at vi må sette de samme kravene til innvandrere som til resten av norges befolkning? Lovene må gjelde for dem på samme måte som kultur og tradisjon, religion og språk i Norge tilsier.  De må tilpasse seg det som er kotymen i Norge, ikke omvendt.

Det er typisk norsk å være god, sa Gro.

Det er dessverre feil. Det er typisk norsk å være dum!

Vi har alltid vært de dummeste i verden, bare slått av svenskene. Til gjengjeld lærer vi jo heller aldri av feilene svenskene gjør, men må gjøre dem selv om vi ser hvordan nabolandet sliter.

Håpet må jo være at når kongen og dronningen nå begge fyller 80 år, at de har lært litt ihvertfall i løpet av et langt liv i landets tjeneste.

Gud sign vår konge god!

Sign ham med kraft og mot

sign hjem og slott!

Lys for ham ved din Ånd, knytt med din sterke hånd

hellige troskapsbånd om folk og drott!

 

About the Author

John M Johansen
Jeg er født i Askim, oppvokst i Namdalen og Oslo, bosatt i Asia. Jeg er gift og har to barn og ett barnebarn. Samfunnsengasjert og glad i mennesker. Motstander av forskjellsbehandling og totalitære ideologier som Islam feks Liker sol, sjø, fjell og lever livet mens jeg har det

Be the first to comment on "Deres Kongelige Høyhet:"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Hopp til verktøylinje