Til Nesteren Hasani

Du har vært svært så aktiv i Dagbladet den siste tiden. Det er rasisme debatten som du har engasjert deg veldig i. Du aksepterer blant annet ikke at folk spør deg om hvor du egentlig er fra, men jeg syns det hele toppet seg når du stilte spørsmålet:

Aksepterer du at jeg er norsk?

Selvfølgelig gjør hverken jeg eller andre det. Av den enkle grunn at du er kurder. At du bor i Norge og det er ditt hjem nå, forandrer selvfølgelig ikke på det faktum at du er og forblir kurder. Det er nemlig ikke noe du kan velge selv.

La meg svare deg på ditt spørsmål på følgende måte:

Aksepterer du at jeg er Filippinsk? Aksepterer du at jeg veier 50 kilo, har fotomodellutseende og er gift med deg?

Det gjør du neppe. Det er nemlig slik at det man ønsker ikke nødvendigvis samsvarer med virkeligheten. Siden du er politisk rådgiver vil jeg tro du har god erfaring på det området……

Det er også en gåte for meg hvordan du kan trekke noe sånt inn i en rasismedebatt. Hva har vel rasisme med hvorvidt folk aksepterer om du er norsk eller ikke å gjøre? Det hele fortoner seg mer som en trussel fra din side. Enten så aksepterer du at jeg er norsk, eller så er du en rasist og skal straffes for det.

Sluttpoenget ditt er trøstesløst svakt og direkte avslørende. Du sier:

«- Mitt andre poeng, uavhengig av det ovennevnte, er at jeg som norsk setter ytringsfrihet høyt. Jeg ønsker å påpeke at høyreradikalismen har bidratt til å svartmale oss «innvandrere». Majoriteten av nordmenn støtter ikke slikt, men en minimal gruppe baserer sine holdninger og retorikk på en slik ideologi. Det må vi få slutt på. Dette er et opprop til alle – bli med i kampen og bekjemp urettferdigheter.»

Ved å sette ordet innvandrere i anførselstegn, mener du da å si at de som kommer til Norge fra andre land, egentlig er norske?

Ditt opprop til alle om å være med å bekjempe urettferdigheter, er jeg imidlertid enig i.

Vi kan jo starte med å sørge for at etniske nordmenn som har jobbet i 50 år, får like mye utbetalt i pensjon som en innvandrer som ikke har gjort et dags arbeid i Norge. Så kan vi fortsette med å sørge for at de eldre får en verdig alderdom, de syke får de medisiner og den oppfølging som er nødvendig og at barn får lov til å gå rundt juletreet og synge julesanger på skolen.

Du sier at du som norsk setter ytringsfriheten høyt – gjør du ikke det som kurder altså?

Hvorfor er det så vanskelig for deg å akseptere virkeligheten som er at du er en kurder bosatt i Norge? Jeg er en nordmann bosatt på Filippinene og syns ikke det er vanskelig å forholde seg til i det hele tatt.

En liten realitetssjekk kunne nok ha vært på sin plass her.

 

About the Author

John M Johansen
Jeg er født i Askim, oppvokst i Namdalen og Oslo, bosatt i Asia. Jeg er gift og har to barn og ett barnebarn. Samfunnsengasjert og glad i mennesker. Motstander av forskjellsbehandling og totalitære ideologier som Islam feks Liker sol, sjø, fjell og lever livet mens jeg har det

1 Comment on "Til Nesteren Hasani"

  1. Ddet er den jesibel spiriten som kom i fra først Gro H B og så var det Obama og Hillary og nå ser du at mange er i den ånden som for all del ikke er god overhodet til slutt tar den livet av alle som har gjennomskuet den ondskapen som følger med du skjønner at når makten går i hodene på enkelte så er det ikke bare den som styrer disse men de veies og etter så mye som de har klart og lure til seg i denne verden på bekostning av andre og at våre politikikere driver egeninteresser med våre penger lurer ikke jeg på hvordan skulle de ellers greie å komme seg inn som Buildenberger , fordi det er en grunn til at lille Norge har Konge kronpriins og en bråte med nyttige ididoter i fra Stortinget og Røkke og flere kjenet finansmenn er med og så vi kan jo skjønne hvem som i hemmelighet har klekket ut så mye stygt for menneske heten bare det at vår epolitikere bukkerog neier for Hillary Jhon Podeska og Sorros og forer de med store penge gaver som de tar i fra vårt oljefond????

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Hopp til verktøylinje