Jo mere vi er sammen – jo gladere vi blir?

Europarådets generalsekretær og tidligere stats-og utenriksminister Thorbjørn Jagland, tror Donald Trumps aksept av tortur kan splitte alliansen som har dominert verden siden andre verdenskrig.

– Vi vil få mye mindre mulighet til å påvirke verden. Hvis vi ikke holder fast ved våre egne verdier, hvordan kan vi da få andre til å nærme seg våre verdier. Vi har alltid stått for menneskerettigheter og rettsstatens prinsipper, sier Jagland til Dagbladet.

Tysklands forbundskansler Angela merkel, følger opp:

– Tyskland og Amerika er forent av felles verdier som demokrati, frihet, og ikke minst respekt for loven og hvert menneskes verdighet, uavhengig av deres opprinnelse, hudfarge, trosbekjennelse, kjønn, seksuelle orientering, eller politiske ståsted, sier hun.

Sukk

Hva skal man egentlig si?

At man ikke blir diskriminert i Europa hvis man har et annet politisk ståsted enn det politisk korrekte, er ren løgn. Det samme gjelder opprinnelse. Jeg tenker da på de etniske innbyggerne i vestlige land. Trosbekjennelse er jo et annet eksempel på ren diskriminering. I Norge feks, må jo den kristne tro vike og tilpasse seg den islamske ved at kristne symboler, høytider ol ikke må «støte» muslimene.

Man kan jo fortsette i det uendelige med eksempler på at Europa slik det fremstår i dag, kanskje er det stedet på jorden hvor mest urettferdighet pågår. At Jagland ikke liker tortur og setter seg selv sammen med Merkel som talsmenn for hele Europas befolkning, er jo både naivt og langt mer selvopptatt enn hva Trump er.

Har Merkel tenkt over at flertallet i Europa ikke tenker som henne? Brexit er et godt eksempel. Folk vil ikke lenger få fortalt av myndighetene hva slags verdier de står for. De vil gjerne få lov til å tenke selv. Verdier som nasjonalisme, tradisjoner, vestlig kultur og religion, er ting som flertallet setter høyest. Det ser vi også gjelder i USA.

Så lenge vi har ledere i land og organisasjoner som Merkel og Jagland, vil Europa alltid være utsatt for misbruk av folk som ikke deler de verdiene, men som har tenkt å utnytte den naiviteten de innebærer. Å snu det andre kinnet til hvis du bare får deg en liten ørefik, kan virke på de som er istand til å forstå symbolikken i det. Men det er ikke slike mennesker som kommer til oss i disse dager.

Det å kunne forsvare seg selv og sine, er en essensiell verdi vi har blitt fratatt. Vi har blitt passifisert og opplært til å tro at hvis vi smiler til folk som ønsker å se deg død, så vil de slutte med den tankegangen og smile tilbake.

Det er ikke slik verden er Jagland. Naturen er bygd opp slik at den som kan spise, han spiser, og den som ikke kommer seg unna, han blir spist. Skal man forhøre en fanatisk terrorist som man har dokumentasjon på har utført grusomme handlinger, men ikke har detaljer eller vet om han har operert alene feks, så er det vesentlig å få disse opplysningene for både din egen og andres sikkerhet. Ved å by en slik person en sigar og et glass konjakk og spørre ham pent om han kan være så snill og fortelle det han vet, er ikke bare naivt men direkte tåpelig. Folk er forskjellige. Der hvor høflige avhørsmetoder fungerer på noen, så er skjerpet avhør helt nødvendig på andre. Dette burde til og med Jagland forstå.

Men dette er ikke snakk om bruk av tortur eller hva slags verdier myndighetene i de forskjellige vestlige land har bestemt at alle skal ha. Dette er snakk om redsel.

En redsel for at fler og fler nå vil begynne å få øynene opp for at Trump har rett. En regelrett skrekk for at deres egen lille boble er iferd med å sprekke. Den indoktrineringen som har pågått på skoler og i offentlige rom i mange tiår nå, kan være i ferd med å bli gjennomskuet. En samlet presse har allerede fått kjenne den skremmende følelsen det må være, av å bli avslørt. De har fått høre i rene ord av den amerikanske presidenten nøyaktig hva det er de driver med. Det er klart at sånt noe gjør at man nå må stå samlet mot denne nye trusselen mot deres egen eksistens.

Det gjør de også. Til de grader.

Til dags dato har jeg ikke klart å finne en eneste positiv artikkel om Donald Trump i VG eller Dagbladet. Jeg har faktisk ikke klart å finne en eneste positiv ting en gang om ham. Er virkeligheten for disse avisene bare sort eller hvit? Er det slik at de mener at det finnes mennesker som utelukkende bare er slemme i alt de sier, tenker og gjør? Jeg har lest artikler hvor ekstremistiske terrorister blir fremstilt med ihvertfall ett eller annet sympatisk trekk. Men Donald Trump? Nei han er selve inkarnasjonen på det onde.

Det er klart at folk ikke bare gjennomskuer dette, men også blir både opprørte og sinte.

Vi går nå inn i en tid som fort kan vise seg å bli reversert fra hva den er i dag. Fra å være et kontinent alle flyktet til på grunn av borgerkriger i egne land, kan situasjonen fort bli motsatt.

Når nok ufaglærte mennesker som ikke vil integrere seg har kommet til land som Norge, vil ikke lenger det sosiale systemet fungere. Det vil ikke lenger være nok penger igjen til å opprettholde et nettverk for de svakeste i samfunnet.

Da er veien kort til krig, og det kan tenkes at Jagland da angrer på et eventuelt brudd i alliansen med USA.

 

About the Author

John M Johansen
Jeg er født i Askim, oppvokst i Namdalen og Oslo, bosatt i Asia. Jeg er gift og har to barn og ett barnebarn. Samfunnsengasjert og glad i mennesker. Motstander av forskjellsbehandling og totalitære ideologier som Islam feks Liker sol, sjø, fjell og lever livet mens jeg har det

1 Comment on "Jo mere vi er sammen – jo gladere vi blir?"

  1. Når var det Tyskland gav de som kom inn til landet og har blitt der i genrasjoner tysk statsborger skap??? det må jo ha betydd at det har vært tøft for den tredje genrasjonen med Tyrkere fek å vite e ikke på noen måte er Tyske fordi «rasen» deres ikke er Germanere så når vi og skjønner at det er de som driver dette frem for å skape splid og splitt i blandt troende feks. s¨å slenger de ut av seg at kristendommern er en relgion på lik linje som Alla og andre satan styrte kirker og trosamfunn vi har fått dette bevis kun at det ikke veren Merkel eller Erna som vant noen av valgene nei langt i fra finn den Nordmannene som stemte høyre i fjord??? Og de aller fleste tyrkere i Tyskland har vle ikke lov å stemme uten statsborgerskap heler og ikke er de Erduvan vennlige heller på lik linje her i Norge det var ikke mange som hadde hijab på seg i den store politiske masjene utenandske borgere i Norge drevet på flukt netopp i fra bla Norske angrep i landet sitt og på den sivile befolkningen aller mest for Isis var de sammen med for å knuse Syriea Bla vi må aldri undervurdere folk osm ikke har samme farge på hudene eller virker litt for mye ander ledes enn oss for blir vi hatere av disse i stedet for politikerene våre som fortjener sm jeg skrev om Støre å få juling på bare messingen til offentlig beskuelse den stygge jesuitten som han og alle andre jesuitter er

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Hopp til verktøylinje